Hemma hos Ingrid i Fölhagen

Hemma hos Ingrid i Fölhagen

Under 2006 flyttade Ingrid Magnusson in i sin nybyggda lägenhet i bostadsområdet Fölhagen i Viken. Sedan dess har området vuxit betydligt med fler bostäder, planteringar och ett litet torg som två gånger i veckan förvandlas till boulebana.

Bostaden på 70 kvadratmeter känns hemtrevlig med ljusa färger, öppen planlösning, parkettgolv och stora fönster som löper från golv till tak. Det märks att Ingrid trivs. På den stenlagda uteplatsen är fylld med krukor med vackra blommor i. Runt omkring finns gräsmattor och fruktträd och alldeles runt knuten skymtar cykelvägen som går ner till havet.

Ingrid har bott här ända sedan hon blev ensamstående och huset började kännas för stort. Hon berättar att hon var en av de första som flyttade in och att hon fick välja vilken av lägenheterna som skulle bli hennes. Idag bor både barnfamiljer och pensionärer i området, som är fullt av liv och rörelse.

- Det är trevligt när det händer lite, det blir aldrig tråkigt här, menar Ingrid.

Ibland går promenderna ner till stranden , ibland in till den lilla byns centrum. I Viken finns förutom en fritidshamn med flera restauranger, även en saluhall, konditori och blomsterbutik. Goda kommunikationer i form av buss, och det är enkelt att ta sig både till Höganäs och Helsingborg.

Från Ingrids gräsmatta ser man ett litet torg. Två gånger i veckan, så länge vädret tillåter, förvandlas torget till boulebana. Då samlas ett inbitet gäng på cirka 15 personer för att utmana varandra i boule.

- Eftersom vi träffas och spelar boule har vi lärt känna varandra. Det gör att det blir bra gemenskap i området, alla pratar med varandra och vi har väldigt trevligt tillsammans, berättar Ingrid Magnusson.